Mjødsmagning hos Une Mjød: En rejse gennem Dansk Mjødkunst

Mjødsmagning hos Une Mjød: En rejse gennem Dansk Mjødkunst

  Une Mjød, en højborg af dansk mjødkunst, tilbyder en unik oplevelse, der strækker sig ud over det sædvanlige. Fra nøje udvalgte danske råvarer til en dedikation til autentiske brygmetoder og historisk indsigt, skaber Une Mjød en uovertruffen rejse gennem mjødens verden, der underbygges med fantastiske smagsprøver. Hvad kan du forvente?

  Dansk kvalitet fra jord til glas* Hos Une Mjød er råvarerne ikke blot ingredienser; de er et udsagn om forpligtelse til kvalitet. Med fokus på danske råvarer af højeste kvalitet sikrer Une Mjød, at hver dråbe bærer essensen af den danske jord. Vi har to dedikerede biavlere som udover at levere honning af verdensklasse passer godt på deres bier og har hensyn til den natur de er en del af. Urter og bær er så vidt muligt udvalgt fra de bedste danske producenter og hvis muligt økologiske.

  Ingen kompromiser: Naturlig brygning uden genveje* Une Mjød vælger ikke lette stier. Ved at afvise kemiske additiver og undlade hurtige metoder som filtrering og trykgæring tager vi os tiden til at lade naturen følge sin egen rytme. Resultatet er en mjød, der ikke kun smager godt, men også bærer sjælen af ægte brygkunst. Smagen er i højsæde hvilket gør at nogle af vores mjød ikke er helt klare, fordi dette ved nogle mjød kun kan opnås ved filtrering og her ville vi både miste noget smag og nogle af de gode elementer som f.eks. honningens bidro, der er super sundt.

  Brygmesterens fortælling: En historisk rejse i hvert glas* Brygmester Kenneth, en sand virtuos inden for brygning og dybt forankret i mjødens historie, guider gæster gennem en fascinerende fortælling. Hans ekspertise strækker sig ud over smagsoplevelsen og bringer mjødens historie til live, hvilket tilføjer dybde til enhver smagning. Et af de største problemer er ofte at holde sig indenfor tidsrammen da brygmesteren har så meget på hjertet han gerne vil formidle.

  Prisvindende excellence: Årets mjød og anerkendelse fra sommelier-dommere* Une Mjød har skabt bølger inden for mjødkredse ved at vinde Årets Mjød ved Dansk Vinskue 2023. Denne anerkendelse suppleres af talrige sølv- og guldmedaljer tildelt af sommelier-dommere, der bekræfter Une Mjøds position som en pioner inden for dansk mjødkunst. Ved en mjødsmagning vil man typisk smage mellem 4-7 mjød med meget forskellige smagsprofil og udtryk. Der vil ofte være eksempler på klassiske mjød (Methglin) over frugtmjød (Melomels) og så de mere tunge whiskyfadslagrede limited editions som er unikke for Une Mjøds smagsprofil.

  En mjødsmagning hos Une Mjød er ikke blot en smagsoplevelse, det er en rejse ind i hjertet af dansk mjødkultur, ledet af en brygmester med en passion for kvalitet og en dyb forståelse af mjødens historie.