Hvad er mjød? - Her får du svaret

Har du før tænkt over, hvordan mjød fremstilles? Og hvorfor er det, at mange forbinder den gyldne drik med vikinger? I dette indlæg dykker vi dybere ned i, hvordan mjøden fremstilles og den lange spændende historie bag de gyldne dråber. Du får også den passionerede fortælling om, hvordan Une Mjød produktion blev til, og hvorfor vi brænder så meget for den historiske drik.

Hvor meget ved du om mjød?

Mjød er en hedevin lavet på honning, vand eller saft, gær og urter. Hertil kan der tilsættes smagsvarianter, såsom bær, frugter eller krydderier. Mjødens procent ligger på 8-19%, som er ca. det samme som en hedevin.

Mjød og nordisk mytologi

Inden for nordisk mytologi forbindes mjøden med visdom og digterkunst. Engang blev der sagt, at den som drikker mjød, får både visdom og digteriske evner. Derfor er drikken altid blevet forbundet med Odin, som besad disse evner.

Une Mjøds historie

Der findes under 15 små mikrobryggerier, som brygger mjød i Danmark. Én af dem, som har en særdeles stor forkærlighed og passion for dråberne, er Une Mjød. Une mjød startede som et hobbyprojekt, der nu har udviklet sig til et professionelt mikrobryggeri, hvis varer bliver solgt på vikinge- og middelaldermarkeder og via hjemmesiden mead.dk.