Brygmester Kenneth Jensen.

Une mjød startede som et hobbyprojekt, da jeg manglede noget at lave udover at vedligeholde våben og rustning i middelaldergruppen Lady Graff.

Der gik en del år, hvor jeg udelukkende bryggede til eget og gruppens forbrug. Det blev dog relativt hurtigt klart, at andre også gerne ville have del i de gyldne dråber, og så var der ikke anden vej frem end at prøve professionelt.

Jeg er meget dårlig til at gøre noget halvt, og hvis projektet interesserer mig, kan jeg ikke stoppe med at fordybe mig i det. Det samme skete med Une Mjød, og jeg har så meget at lære og udforske endnu, at den rejse kun lige begyndt.

Bryggeriet

I det lille bryggeri Une Mjød på Nordfyn brygger vi selv mjøden på gammeldags maner, fra bunden og uden brug af kemi i mjøden, trykfiltre eller andre genveje.

Une Mjød´s princip er naturlighed, tid og gode råvarer.

Ved at fravælge filtreringen og klaring med kemi fremstår vores mjød ikke altid helt klar som andre kommercielt producerede mjød. Til gengæld bevares honningens sunde bidro og mjødens fulde smag.

Vi tilsætter heller ikke alkohol til mjøden. Alkoholprocenten i Une Mjød fremkommer naturligt ved gærens omdannelse af honningens sukker til alkohol. Derfor tager vi os god tid til gæringsprocessen, der typisk varer mellem 2-3 måneder, inden den er færdig. Herefter lagre vores mjød 6 til 12 måneder og ofte mere på fad.

Hos Une Mjød står vi selv for hele processen, fra udvælgelsen af honning, bær og urter, over gæring og lagring, til tapning og forsegling af den mjød, vi har kælet for på bedst mulige måde. Derfor står vi 100% inden for vort produkt.

Hvor kommer honningen fra?

Vores honning kommer fra, og er specielt udvalgt hos, vores to danske biavlere Peter fra “Skovsgårde Biavl” og biavler Claus Bendixen fra “Fynsk Lækker-bi-sken”. De laver efter vores mening noget af det bedste danske honning, og passer samtidigt godt på deres bier, hvilket også er vigtigt for os.

Hyggelig lille reklamevideo

Her en lille hyggelig reklamevideo, som brygmesteren lavede til Nordfyns Vikingemarked. Une Mjød er iøvrigt altid på pladsen med en bod med masser af smagsprøver. Markedet bliver afholdt ved Glavendrup Stenen, der har Danmarks længste runeindskrift, og kun ligger 4 km fra bryggeriet. Bestemt et besøg værd.